* Gefällt Dir diese Homepage oder meinst Du es besser zu können? Erstelle deine eigene kostenlose Homepage jetzt! *

                                  

                                       Transport

 

Transport er yderst vigtig for os i dag! Uden transport midler som f. eks fly og skibe ville verden ikke kunne fungere nær så godt som den gør, den ville køre rundt i en langsommere cirkel, fordi varerne ikke kunne blive transporteret så hurtigt som det er muligt.

I dag kan man købe varer fra hele verden i et supermarked,

lam fra New Zealand, ris fra Kina, krydderier fra Tyrkiet og honning fra Brasilien. Det er ikke længere nødvendigt at rejse langt ud til østen for at skaffe fine varer som silke eller porcelæn, transporten har gjort det muligt for os at samle hele verden lige hvor vi ønsker den og når vi gør.

Med hjælp fra internet sider som f.eks. E-bay kan man bestille varer globalt og få dem sendt til sin dør. Det kan tage nogle få uger at få sendt varen ud til kunden, men for nogle hundrede år siden måtte man vente længe på globale varer som skulle fragtes med et skib og var udsat for en del farer undervejs på havet, imens varer i dag kan næsten 100 % sikkert fragtes med fly.

For 600 år siden måtte man vente længe på udenlandske varer, da de først skulle fragtes med skib og så videre op igennem landene.

Med Marco Polos opdagelse af østen åbnede et nyt marked sig, og produkter som silke, porcelæn og eksotiske krydderier kunne nu bruges over hele verden.

Transporten er en af hovedfaktorerne til at vores verden er blevet mindre. Ikke fysisk, men psykisk. Man kan rejse langt på kort tid, man kan komme fra en ende af jorden til den modsatte på et døgn (uden lufthavnstid). For under 100 år siden valgte de fleste der skulle på en ferie langt væk og nyde varmen, at lægge deres rejse til sydeuropæiske rejsemål som f.eks. Spanien eller Italien, nu til dags er det langdistance stederne der trækker Australien eller Kina. Folk efterspørger mere og mere og det føles på det globale marked. Rige folk har mulighed for at rejse til mere ubesøgte steder som f.eks. polerne. De kan klæde sig i fint tøj fra hele verden hver dag, hvis de bestiller det over nettet.  

Med de hurtigt voksende forbedringer af flyene og lufthavne og de billigere flybilletter der er til salg er det blevet langt mere komfortabelt at foretage rejser og flyselskaberne har kunnet opleve en drastisk stigning på deres billetsalg.

 

Mange mennesker er meget afhængige af transporten, hvis de f. eks pendler fra et land til et andet for at arbejde i en uge og så holde fri.

I en international lufthavn som Schipol i Amsterdam er der på årsbasis 26 millioner passagerer som rejser igennem.

Da Columbus i 1492 rejste mod Amerika i den tro at det var Indien, var verden stadig et uudforsket sted og der var mange steder der endnu ikke var betrådt. Det er kun 514 år siden i dag. Vores muligheder for at rejse er blevet mangfoldiggjort med styrtende hastighed og vi udnytter den også. Det første menneske har været på månen, polerne er opdaget og hvem ved om der ikke er mulighed for en rejse til Mars om 200 år.?